Tehetsggondozs
2011. sztl indult - egy ves elkszts utn.
4. osztlytl 8. osztlyig felmen rendszerben mkdik a 3. vfolyamon trtn tehetsgazonosts (tehetsg kivlaszts) utn.
Mveltsgterletek:
trtnelmi – trtneti
irodalmi
nyelvi
matematikai – logikai
termszettudomnyos
Kpessgfejleszts, tudsbvts, dst programok jellemzik a programsorozatot.
2012/13-as tanv 6. osztly
Ebben a tanvben a KZPKOR ll foglalkozsaink kzppontjban. gy, elhatroztuk, hogy chet alaptunk.
Mzesbbos ch
ALAPTLEVL
Az r 2012. esztendejben Gyngyssolymos falujban iskolnk nemes s tehetsges dikjai chet alaptottak. Clunk finom mzeskalcs stse, az dessget kedvel gyermekek s felnttek mzes dessggel val elltsa, mesteri mdon.
Chnkben mindenki mestere szakmjnak: a fszerezsnek, formzsnak, dsztsnek, stsnek. Ezennel j Igazgat Urunk engedlyvel megalaptottuk
mzesbbos chnket, DESMZES nven.
Tagok:
Blask Vivina, Bognr Zsfia, Duds Doroti, Eperjesi Levente, Fricz Klaudia, Hajdu Virg, Karsai Petra, Kiss Loretta, Kiss Rebeka, Lantos gnes, Molnr Bla Bence, Smid Kamilla, Reviczki Zsfia, Szab Gerg, Varga Anna
NEM titkos receptnk: Puha mzeskalcs
Hozzvalk:
125 g mz, 125 g vaj, 3 tojs, 2 evkanl citroml, reszelt citromhj, 250 g porcukor, 500 g liszt, 1 kiskanl szdabikarbna, 2 evkanl mzeskalcsfszer
Elkszts mdja:
Felforrstjuk a mzet a vajjal, hagyjuk kihlni. Simra keverjk a tojsokat a citromlvel s a porcukorral, hozzadjuk a mzes keverket. sszekeverjk a lisztet a szdabikarbnval, a mzeskalcs-fszerrel s a citrom reszelt hjval. Tbb rszletben a mzes-tojsos keverkhez adjuk, alaposan sszekeverjk. Elsimtjuk a tetejt, letakarva a htszekrnybe tesszk legalbb 3 rra, de mg jobb, ha egy egsz jszakn t pihentetjk. A tsztt lisztezett munkalapon lazn tgyrjuk, majd kinyjtva zls szerinti figurkat szaggatunk belle. Stpaprral blelt tepsibe sorakoztatjuk ket, a tetejket megkenjk tojssrgjval (zls szerint) 200C-ra elmelegtett stben 10-12 percig stjk, mg melegen levlasztjuk a stpaprrl s tetszs szerint dsztjk. Fm dobozban 3-4 htig is elllhat.
|